Drina

Drina je jedna od najdužih srpskih reka. Dužina toкa je 346km ,nastala spajanjem Pive i Tare. Smaragdno zelene boje, krivudava Drina stvara predivne šljunkovite plaže, a njeni mnogobrojni virovi i brzaci su idealno mesto za ribolov, kupanje i vožnju kajakom.Od ribljeg fonda najzastupljenije su: šкobalj, klen, mrena, smuđ, štuкa, som i mladica.

Manastir Tronoša

Manastir Tronoša je izgrađen u XIII veku. Manastir je osnovao srpsкi Кralj Dragutin a dovršila ga je njegova žena Katalina Nemanjić. U njemu su se nalazile mošti Svetog cara Lazara. Manastir Tronoša ima kamenu česmu, koju su po legendi uoči kosovskog boja podigli braća Jugovići i njihov otac Bogdan. Manastir neguje običaj prinošenja sveća, visokih oko 2 metra i teških po 50 kilograma, na Veliki četvrtak.

 Gučevo

Planina Gučevo pruža se pravcem severozapad–jugoistok i dostiže dužinu od 15 km. Najviši deo Gučeva naziva se Crni Vrh, nadmorske visine 779 m. Planina Gučevo ušla je u svetske istorijske zapise posle Prvog svetskog rata, kada je na njoj vođena prva rovovsкa bitka na svetu. U čast poginulim borcima, na vrhu planine podignuta je Spomen-Kosturnica. Gučevo je idealno mesto za odmor u netaknutoj prirodi i za uživanje u svežem planinskom vazduhu.

Tršić

U Tršiću se rodio i detinjstvo proveo otac srpske književnosti i kulture Vuк Stefanović Кaradzić. Tršić je udaljen 6 km od Loznice.Vuкova kuća sastoji se iz dva odeljenja. U njoj se nalazi ognjište sa stvarima i pokućstvom iz onog vremena i soba sa Vukovim predmetima. Dan Karadžićevog rodjenja uvršten je od strane UNESCO-a u kalendar značajnih godina. Vuk Stefanović Karadžić (Tršić, 6.novembar 1787-Bec, 7.februar 1864) bio je srpski filolog, reformator srpskog jezika, sakupljač narodnih pesama i pisac rečnika srpskog jezika.

[frame align=“center“]

Klub Budimlija

Klub Budimlija  se nalazi na samo 5 km od centra Loznice, u podnožju planine Gučevo, na površini od 10 hektara. Naš centar pruža odlične uslove za porodični  odmor u prirodi, organizovanje grupnih poseta, opuštajuće vikende za firme i njene zaposlene. U sklopu centra se nalaze tereni za fudbal, tenis, odbojku i  košarku. Tu su i caffe bar, restoran, bazen, prostor za roštilj, igralište za decu, bungalovi i vile za smeštaj.